Stiže nova igra iz svijeta Harryja Pottera, a postoji i mogućnost o devetom filmu

Dugoočekivana najnovija videoigra iz čarobnjačkog svijeta Harryja Pottera “Hogwarts Legacy” u prodaju kreće 10. veljače, nakon čak dvije godine odgađanja na veliko nezadovoljstvo ljubitelja .Ovu igru je razvio studio Portkey Games, a moći će se igrati na računalu te konzolama Play Station 4 i 5 te XBOX-u X i S.

Ova će igra biti smještena u doba prije malog čarobnjaka, točnije u 19. stoljeće, a riječ je o originalnoj priči studija Portkey Games. Igrači će kroz igru prolaziti u ulozi učenika pete godine u Hogwartsu 1890., pohađati satove magije poput Herbologije, Obrane od mračnih sila i Čarobnih napitaka, istraživati dvorac, Zabranjenu šumu, letjeti na metli, čarati i rješavati zadatke, a navodno će se naći i u središtu pobune goblina.

“Dobili ste pismo koje vas obavještava da ste sa zakašnjenjem primljeni u Školu vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts i uskoro ćete doznati da niste samo običan učenik. Posjedujete neobičnu sposobnost da ovladate drevnom magijom. Samo vi možete odlučiti hoćete li tu tajnu čuvati za dobrobit svijeta ili ćete popustiti pred iskušenjem mračnih sila” glasi najava igre.

U razvoj igre i davanje glasova likovima bio je uključen i niz poznatih britanskih glumaca pa je tako Simon Pegg preuzeo ulogu najomraženijeg ravnatelja u povijesti Hogwartsa, Phineasa Nigellusa, a Lesley Nicol dala je glas profesorici Matildi Weasley.

Izgleda da groznica za svime povezanim sa svijetom Harryja Pottera i dalje ne jenjava, iako je velik udarac profitabilnoj franšizi zadala autorica tog serijala knjiga, J. K. Rowling, svojim diskriminatornim izjavama o transrodnoj zajednici. Premda je nedavno Warner Bros. objavio kako nema u planu nastaviti “Fantastične zvijeri i gdje ih naći” nakon tri od najavljenih pet filmova, u planu im je navodno i nova avantura Harryja Pottera. Već mjesecima šuška se o rebootu originalnih filmova, ali i o mogućem devetom filmu, temeljenom na predstavi “Ukleto dijete”.