Telegram novim ažuriranjem donosi alat za zamućivanje i uređivanje osjetljivih podataka

Foto: Internet Matters

Aplikacija za razmjenu poruka predstavlja funkcionalne i vizualne značajke koje su stigle u zadnjim danima 2022. godine.

Skrivanje sadržaja poruke, bila ona tekstualna ili medijska, onemogućit će tzv. ‘spojlanje’. Tijekom unosa poruke dovoljno je odabrati dio sadržaja i novom ga opcijom sakriti od prikaza. Primateljima će trebati samo jedan klik kako bi vidjeli sadržaj skrivene poruke.

Telegramov uređivač medija u potpunosti je redizajniran i kao takav je dobio novi alat za zamućivanje i uređivanje osjetljivih podataka. “Kada dodajete tekst fotografijama ili videozapisima, sada možete promijeniti njegovu veličinu, font i pozadinu. Dodavanje prilagođenih animiranih emojija tekstu na slikama dostupno je svim korisnicima, čak i ako nemaju pretplatu na Telegram Premium.”, navedeno je u služnenoj objavi.

Kada se već spominju medijske datoteke, Telegram ovim ažuriranjem može zauzeti minimalno prostora na vašem uređaju. Sve medijske datoteke i dokumente moguće je u bilo kojem trenuku ukloniti s uređaja, a Telegram će ih nastaviti prikazivati iz clouda.

Također, omogućeno je uređivanje profilne slike kontakta koju ćete samo vi vidjeti. Ako smatrate da bi se nova profilna slika mogla svidjeti i vašem kontaktu možete mu poslati prijedlog sa novom slikom te ga vaš kontakt može odabrati za svoju službenu profilnu sliku.

Osim takvih pojedinačnih postavki, administratori grupa s više od 100 članova imat će mogućnost skrivanja popisa članova. To je jedan od načina borbe protiv neželjenih poruka koje bi članovi grupe mogli dobiti od nekog od članova.

Ostale manje značajke uključuju novu animaciju napretka na Androidu i kreiranje tema za grupe bilo koje veličine.