UNIDU radio ponovo okupio kolege iz regije

http://www.uniduradio.com/

17. međunarodni seminar studentskih radija HEAR ME proteklog je vikenda okupio 50-ak studenata s 15 radija i emisija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Srbije te Sjeverne Makedonije.

Domaćini su bili studenti s UNIDU radija koji obilježavaju 15 godina postojanja. Program je započeo na Svjetski dan studentskih radija, uživo na UNIDU radiju. Studenti su predstavili svoja radija kao i glazbu koju slušaju. Seminar je službeno otvoren s predavanjem “Gdje smo ono stali?“,a predavač dr. sc. Zdravko Kedžo osvrnuo na održivost studentskih radija, važnosti radija te istaknuo i podjsetio sudionike o pisanju radijskih vijesti.

Poslijepodnevni program je bio u Studentskom domu, gdje je radijski DJ Ultre Split, Marino Kosor u sklopu okruglog stola “Što ćemo dalje” iznio ideje o načinu brendiranja pomoću društvenih mreža. Drugog dana, nekadašnji članovi studentskih radija, a danas zaposlenici HRT-a novinar Boris Kanazir i fonetičarka Ana Vlah su održali interaktivno predavanje “Jezik i govor u medijima”.
Istaknuli su važnost stalnog ulaganja u sebe te njegovanje povjerenja u govorne i jezične stručnjake. Još jedan alumni studentskih radija, a danas glazbenik i producent Žarko Dragojević je na radionici “Zvučni identitet i produkcija” objasnio produkcijske procese i elemente. Prisjetio se na same početke UNIDU radija, ali predstavio i nove zvučne elemente za novu sezonu jutarnjeg programa.

Studenti su na okruglom stolu donijeli zaključke o budućim suradnjama i stvaranju Mreže studentskih radija kao platforme za razmjenu sadržaja. Organizatori su zaželjeli da i ubuduće ugoste alumnije jer je nemoguće zanemariti snažnu vezu mnogih generacija novinara, koji su prve korake napravili upravo na studentskim radijima i studentskim emisijama. Dogovoreno je da bi se idući HEAR ME trebao održati u travnju 2023. u Beogradu.


(Unidu)