131: MOCTOBI XERCEGOVINE / Onomatobleja 3.0 / Onomatobleja 107

Drugo ime za slobodu 131:

Kako ulazimo u postpandemijsku novu normalu i ekipa OKC Abraševića i AbrašRadija se polako vraća u svoje prostorije. Određeni projekti Centra su se za vrijeme pandemije uspješno vodili i online putem, a sad bar za koju digitalnu igračku bogatiji, nastavljaju svoje aktivnosti i na licu mjesta.

▶ Jedan od tih projekata nosi naziv MOCTOBI XERCEGOVINE. Radi se o medijsko-edukativnoj platformi fokusiranoj na istraživanje neispričanih priča ovog podneblja na kojoj kroz teorijski i praktični program učesnici iz cijele Hercegovine imaju priliku učiti i zajednički raditi na istraživanju i proizvodnji medijskog sadržaja.

Projekt je nastao kao suradnja AbrašRadija iz Mostara i portala Direkt iz Gacka, a s radom je počeo pred samu pandemiju.

Kako su hercegovački mostovi pravljeni online, kojim temama su se do sada bavili, ko su sve bili gosti? Saznajemo više iz razgovora s Ronaldom Panzom.

▶ Svoje žive aktivnosti, koliko toliko po starom, nastavlja i satirički trojac Onomatobleja. U pripremi je, naime, njihova nova ‘predizborna’ predstava. Kako su se snalazili za vrijeme karantina, jesu li posezali za nekim online alatima, kako se promijenio njihov način rada?

O Onomatobleji 3.0 razgovaramo s Vladimirom Ćorićem i Nikolom Rončevićem-Džontrom.

▶ A u njihovoj novoj, 107. po redu radijskoj epizodi svjedočimo buđenju demokracije u Mostaru. Ona ustaje iz mrtvih i poput zombija baulja nad glavama svih građana. Osnovana je stoga i nova stranka pod nazivom ‘Stranka mrtvih za budućnost‘, razgovaramo s njenim potencijalnim predstavnicima na skorim izborima, Duhom Mujage Komadine i Duhom Alekse Šantića. 

Drugo ime za slobodu – ponedjeljkom od 22 do 23 h na talasima ROM – RADIO OTVORENA MREŽA