145: Identitluk / Maja Popovac / Onomatobleja 119

▶ Predstava Identitluk Studia za izvedbene umjetnosti, Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar uspješno je nastavila svoj scenski život nakon višemjesečne pauze izazvane karantenom zbog COVID-19. Nastavljen je i niz predviđenih gostovanja koji je tek započet u šest gradova, da bi bio prisilno odložen. Ovaj put gostovanja su nastavljena upravo na festivalu u Jajcu, 39. Pozorišnim/Kazališnim igrama na kojima su osvojene dvije vrijedne nagrade – Nagrada publike za najbolju predstavu i Nagrada za kolektivnu glumačku igru ansamblu predstave. Tim povodom razgovaramo sa koordinatoricom predstave Adelom Lerić iz Studija za izvedbene umjetnosti i glumicom Amelom Kreso iz Narodnog pozorišta Mostar.

▶ Nastavljamo priču o mostarskim izborima 2020: Dok se u Mostaru slažu manje i veće koalicije, one starog i ofucanog kova, s politikom poznatog nam straha i haosa, ali i one nove, s kojima upravlja i razigrava ih politika sa viših razina vlasti, na glasačkim listama, na kojima ćete moći glasati za novu zakonodavnu vlast u Mostaru, pojaviće se lista neovisnih kandidata –“Neovisna lista Pravo na grad”. Mostarska četvorka koja je svojim višedecenijskim temeljitim radom pokazala kako se voli Grad, kako se upravlja njegovim resursima, kako ga načiniti mjestom za sve nas, bez podjela, učiniti ga otvorenim i razvijati ga u kosmopolitskom štihu, kreće u političku i izbornu akciju. Stoga vam u program dovodimo profesoricu, arhitekticu i aktivisticu Maju Popovac.

▶ 119. epizoda Onomatobleje – “Nekada smo i zapisivali”: U ovoj epizodi uvodničar Nikola R. dobio je ulogu da opusti, nasmije i razveseli slušatelje. Omer Hodžić i Zdena Pičeta su zauzeti, pa su takvu odgovornost prepustili uvodničaru. Naslonite se i uživajte u planiranom trosatnom čitanju stenografskih zapisa VII. kongresa Saveza komunista Jugoslavije. Naravno, ukoliko se Đontra ne pojavi na vrijeme i spasi slušatelje muka.

Poslušaj:

Drugo ime za slobodu

ponedjeljkom od 22 do 23 h
na talasima Radija Otvorena mreža
utorkom na www.abrasradio.info

Urednik i voditelj: Husein Oručević
Tonska realizacija: Ahmed Voloder