Hip hop radionice u Abraševiću: Gastra Rajms i Makk (1KROZ1)

Hip hop radionice u Abraševiću pokrenute su sa željom okupljanja i reanimiranja uvijek produktivne, iako manje vidljive mostarske hip hop scene, a proizvod su saradnje mostarskih muzičara okupljenih oko hip hop kuće 1KROZ1 i OKC Abrašević.

Reperi i producenti Mak Mehić (Makk) i Adin Sarić (Gastra Rajms), zajedno sa brojnim gostima, pripremili su na desetke tematskih radioničarskih cjelina, od uvoda u hip hop kulturu i njen značaj, preko freestylea, beatboxinga, breakdancea, grafita i DJ-inga, sve do osnovnih digitalnih i tehničkih alata potrebnih za muzičku produkciju.

Radionice su namijenjene različitim dobnim skupinama, a njihova realizacija u OKC Abrašević podržana je kroz projekt Mostar – Prostori koji pokreću finansiran od strane Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

U susret skorim radioničarskim okupljanjima, o važnosti prenošenja hip hop znanja i vještina, potrebama domaće scene i radu s mladim ljudima za AbrašRadio govore reperi-mentori Gastra i Makk.

Pripremio Nikola Rončević

Muzika:
Makk feat. Gastra Rajms, Sma – Evo me

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).