Balkan Eksces predstavlja: Subversion BL i Lepra

Dizajn: Boris Pehar

Novo poglavlje Balkan Ekscesa pišu banjalučka Subverzija i sarajevska Lepra. Kombinacija godina i iskustva s jedne strane i mladosti i nerafinirane energije s druge strane, a to je garancija za odličnu svirku, koja nas očekuje u OKC Abrašević, 20. maja s početkom u 21:00 sat.

SUBVERSION BL (hardcore punk, Banja Luka)

Subverzija su veterani koji su počeli svirati drugom polovicom 90-ih i to je trajalo koju godinu kada je došlo do zatišja, do života i onih nepredvidivih trenutaka koje nosi sa sobom. Prošlo je to zatišje i Subverzija se (uz par izmjena) vratila čvršća i jača nego ikad!
Mislim da ne postoji niti jedan nezavisni bend u našoj državi koji toliko ulaže u sebe i to zaslužuje maksimalan respect.
Ekipa roka hardcore punk uz savršenu dozu melodije, a tekstovi su društveno angažirani.
Iza sebe imaju jedan album, trenutno su pri kraju miksanja drugog, a spotova imaju toliko da ni oni ne znaju koliko ih je.

LEPRA (thrash metal, Sarajevo)

Lepra je mlada četvorka iz Sarajeva koja prži odličan thrash metal! Prije dva mjeseca su objavili svoj prvi album Hellfire Madness koji je pokupio samo pozitivne kritike. S obzirom da je to poprilično mlad bend koji iza sebe i nema previše koncerata van Sarajeva, jerbo pjevač studira u Parizu, ovo je rijetko savršena prilika da ih čujete, ali i raspustite svoje duge, prljave kose i oformite wall of ventilator jer thrash metala u Mostaru nije bilo godinama!

Upad na koncert je besplatan, a zagrijavanje počinje u 19:00 sati.

Koncert je podržan kroz projekt ‘Mostar – Prostori koji pokreću


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više