Predstava “Noć s Aleksom” za Svjetski dan pozorišta

U povodu Svjetskog dana pozorišta, koji se obilježava 27. marta, u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Mostar, večeras u 20 sati biće izvedena predstava ”Noć s Aleksom”, prema tekstu Marka Tomaša i u režiji Ivice Buljana.

Ulaznice za ovo izvođenje biće besplatne, a rezervacija ulaznica može se napraviti porukom preko Facebooka Messengera ili Instagram Directa, odnosno, pozivom na broj 063/019-019 od 10 do 16 sati.

Obilježavanje Svjetskog dana pozorišta uvijek prati međunarodna poruka, a autorica ovogodišnje je egipatska glumica Samiha Ayoub.

”Ne pretjerujem kad kažem kako je ono što radimo na pozornici čin života samog i proizlazi iz ničega, kao plamteća zraka koja sjaji u tami, osvjetljuje tamu noći i grije njenu hladnoću. Mi smo oni koji daju sjaj životu. Mi smo oni koji ga utjelovljuju. Mi smo oni koji ga čine vibrantnim i smislenim. Mi smo oni koji pružaju razloge za razumijevanje. Mi smo oni koji koriste svjetlo umjetnosti kako bismo se suočili s tamom ignorancije i ekstremizma. Mi smo oni koji prihvataju doktrinu života, kako bi se život širio ovim svijetom. Za sve ovo, mi ulažemo napore, vrijeme, znoj, suze, krv i živce. Sve što imamo, kako bismo proširili poruku, braneći vrijednosti istine, dobrote i ljepote, istinski vjerujući kako je život vrijedan življenja”, stoji u njenoj poruci.