K19: Srklet (Sa) i Farsa (Mo) 28. januara u Abraševiću

Srklet je alternativni rock bend iz Sarajeva, osnovan 2019. godine. Kroz svojetrogodišnje postojanje bilježe više od trideset nastupa kako na domaćoj, tako i na regionalnoj sceni. Na festivalima su imali čast upoznati i svirati sa nekim od najvećih imena regionalne scene. Kroz mentorstvo i savjete bendova poput Zabranjenog Pušenja, Hladnog Piva i Bombaj Štampe usavršili su svoje muzičke sposobnosti. Kvalitetu benda potvrđuje album “Pola marke za put u vremenskoj mašini”, kao i neki od njihovih najpoznatijih singl-ova “Podočnjaci”, “Invazija”, “Cugeri” koji su uz videospotove upjeli sakupiti desetine hiljada pregleda, te trenutno rade na finaliziranju drugo album koji će ugledati svjetlo dana u 2023. godini.

Farsa je bend koji dolazi iz Mostara, nastao je 2022. godine, čini ga mlađahna, ali ekstremno kreativna petorka: Miran Dabić, Luka Bago, Petar Iličić, Maro Papac i Rejhan Kreso. Farsa nema određen žanr, već predstavlja simbiozu različitih muzičkih pravaca. Svijetu su se predstavili u Klubu 27 krajem prošle godine u sklopu session koncerta Mostar Rock Škole.

K19 – OKC ABRAŠEVIĆ

SUBOTA | 28. januar 2023.

ULAZ BESPLATAN


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više