Mostar Rock School predstavlja: Jufkamental + Farsa @ K19 – OKC Abrašević

Dugoočekivani drugi album mostarskog alternativnog sastava Jufkamental konačno je ugledao svjetlo dana skoro dvije godine nakon istoimenog prvijenca. “Neretvana” donosi devet pjesama, od kojih već dvije imaju i video spotove. Naziv albuma inspiriran je anegdotom sa nastupa na kojem je pripiti posmatrač došao do spoznaje da bend koji ga podsjeća na Nirvanu dolazi iz Mostara.  Album “Neretvana” dostupan je na YouTubeu i svim streaming platformama.

Farsa je mostarski bend nastao 2022. godine, a čini ga mlađahna, ali ekstremno kreativna petorka: Miran Dabić, Luka Bago, Petar Iličić, Maro Papac i Rejhan Kreso. Farsa nema određen žanr, već predstavlja simbiozu različitih muzičkih pravaca. Trenutno su u procesu predstavljanja svježih pjesama svijetu.

SUBOTA, 25. FEBRUAR 2023.
K19 – OKC ABRAŠEVIĆ
ULAZ BESPLATAN

Koncert u saradnji Mostar Rock School i OKC Abrašević podržan kroz projekt Mostar: Prostori koji pokreću


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više