K19: Sunday Stories 14. januara u Abraševiću

Klub K19 Mostarke i Mostarke poziva na pravu koncertnu poslasticu u OKC Abrašević koju nam 14. januara sprema bend Sunday Stories.

U svom dosadašnjem djelovanju Sunday Stories prate uspješni nastupi širom Balkana od kojih je bitno istaći samostalni koncert na Nišville Jazz Festivalu, koncert na Baščaršijskim noćima, kao i solo koncerte u Ljubljani, Mariboru, Tirani, Ohridu, Skoplju, Beogradu, Podgorici i Zagrebu.

Sunday Stories trenutno pripremaju drugi studijski album, koji ćemo gotovo u cijelosti imati priliku da premijerno poslušamo u K19.

Svirka počinje u 20:30 h, a zagrijavanje pred početak pobrinut će se Carla Roturier, mlada francuska kantautorica koja će predstavljati svoje autorske radove, kao i neke zanimljive obrade.

Događaj se održava u sklopu projekta “Mostar – Prostori koji pokreću” koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. Ulaz besplatan.

FB event


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).