201: Klub K19 + Onomatobleja 169

U 201. izdanju programa Drugo ime za slobodu:

▶ Najnoviji sadržaj u sklopu OKC Abrašević, klub i bar K19, rezultat je dosadašnje dobre saradnje centra s mostarskom rock školom. Ideja vodilja novog kluba je pružanje kronično manjkavog prostora za rad i razvoj mladih u Mostaru, kao i promocija različitih kreativnih snaga u gradu i šire, a poseban fokus svakako je na alternativnoj muzičkoj sceni. Iako je klub službeno otvoren početkom mjeseca, izložbe, koncerti i drugi programski sadržaji već se uspješno odvijaju.

Povodom otvaranja K19, o udruživanju snaga mostarske rock škole i Abraševića, stanju na muzičkoj i omladinskoj umjetničkoj sceni, te skorim interesantnim dešavanjima u centru, razgovarali smo s projektnim menadžerom OKC Abrašević Vladimirom Ćorićem i programskim koordinatorom mostarske rock škole Borisom Čovićem.

▶ U 169. epizodi Onomatobleje sociolog treće godine Duje analizira problem mita i korupcije i odgovara hoće li biti nekog rata, DJ Zdena dominira muzičkim blokom, a Ivor Terenac miješa karte za analiziranje horoskopskog znaka ribe.

🎧 Muzika:
🎹 Herzel – Modulearic (Benedikt Frey Remix)
🎹 MODESELEKTOR – Social Distancing
🎹 Radiohead – If You Say the Word
🎹 ABBA – No Doubt About It
🎹 UnderScores – Spoiled little brat

Poslušaj: