Klub 27: Adriano Trindade u Mostaru

Adriano Trindade živi u Berlinu, smatra se prethodnikom samba rocka na europskom kontinentu, te jednim od najbitnijih predstavnika brazilskog jazza u svijetu.

U svojoj karijeri je nastupao u 56 zemalja, u poznatim jazz klubovima i festivalima kao što su Ronnie Scott u Londonu, North Sea Jazz u Amsterdamu, 38 Riv u Parizu i praškom Jazz Festivalu. Adriano je trenutno na europskoj turneji gdje predstavlja svoj sedmi album “A New Experience”. Album donosi 14 tema savršenog spoja brazilske muzike s elementima jazza, afričke muzike i unikatnih pristupa sambi.

19. januar, 2023. s početkom od 20:00 h
KLUB 27 – MC PAVAROTTI
Ulaz besplatan

Na isti dan Adriano će održati i besplatan jazz masterclass u MC Pavarotti s početkom u 13:00 h na kojem će se baviti temama brazilskog jazza, harmonije, aranžmana, improvizacije i fuzijom stilova jazza.


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).