Mostar u fokusu: Da li možemo spasiti šume Bosne i Hercegovine

Pogođene nelegalnom sečom šuma i posledicama globalnog zagrevanja, šume Bosne i Hercegovine još uvek nisu zaštićene na nacionalnom nivou. U Mostaru, akteri civilnog društva nastoje očuvati ove ugrožena prirodna staništa.

VIDEO:

O autorima:

Chloé Philippon je završila studij novinarstva i već je skupila razna iskustva u struci. Kako je strastvena po pitanju ekologije, sa svojim timom se uputila u planine u okolici Mostara. „Ništa me nije moglo pripremiti na ono što sam otkrila tamo“.
Pročitajte Choein ‘Making of‘.

Vanja Mlađenović je studirala francuski jezik i književnost u Nišu i već se bavila prevođenjem i uredništvom. Izabrala je ovu reportažu kako bi skrenula pažnju na ekološke probleme: „Volela bih da ekologija ima više prostora u medijima i društvu“.
Pročitajte Vanjin ‘Making of‘.

Emina Jerlagić je započela studij francuskog jezika na Univerzitetu u Sarajevu. Među najmlađima u grupi, zaključila je nakon 10 dana reportaže: „Unaprijedila sam francuski i otkrila druge kulture kroz kontakt sa drugim studentima“.
Pročitajte Eminin ‘Making of‘.

Ovaj prilog čini dio serije od deset reportaža koje je krajem aprila u Mostaru izradilo trideset studenata iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Francuske i Srbije u okviru medijske radionice koju je organiziralo udruženje Téméco uz financiranje EU-a i programa Erasmus+. AbrašRadio je partner projekta.


Partneri su samo podržali ovaj projekat i sadržaj članaka ne odražava njihove stavove, te za njih ne snose odgovornost.