Najavljen Microsoft 365 Basic sa 100 GB prostora i uredskim aplikacijama na webu

Foto: office.com

S obzirom da Microsoft 365 Basic mijenja dosadašnju uslugu OneDrive od 100GB, postojećim će korisnicima ta usluga biti automatski nadograđena na Microsoft 365 Basic po istoj mjesečnoj cijeni, piše bug.hr.

U početku će Microsoft 365 Basic osim 100GB prostora za pohranu u oblaku uključivati i sigurnu e-poštu bez reklama s Outlookom. Kasnije tijekom 2023. godine stići će i opcija oporavka datoteka od ransomwarea i mogućnost dijeljenja poveznica zaštićenih lozinkom u OneDriveu. Sve to po cijeni od oko 1,85 eura mjesečno, objavio je Microsoft.

Microsoft 365 Basic ne uključuje pristup verzijama aplikacija Word, Excel i PowerPoint za stolna računala kao što je slučaj s paketima Microsoft 365 Personal i Family. Basic pretplatnici će umjesto toga morati koristiti web ili mobilne verzije tih programa.

Microsoft 365 je inače, u osnovom obliku, moguće koristiti i besplatno. U tom se slučaju dobije 5 GB prostora za pohranu datoteka u oblaku te web verzije Office paketa što uključuje Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook i dr.