Prostori koji nasmijavaju: Radionice stand up komedije u Abraševiću (poziv)

Pozivamo mlade ljude zainteresirane za razvijanje svojih komičarskih vještina, usvajanje novih znanja o stand upu, svjetskoj, regionalnoj i domaćoj sceni, ali i za izlazak na scenu sa vlastitim originalnim materijalima.

Stand up radionice

Mostarska stand up scena već neko vrijeme redovno nasmijava OKC Abrašević. Krug komičara koji se pojavljuju sa zanimljivim autorskim materijalima se stalno širi. U Bosni i Hercegovini su najaktivnija stand up ekipa, a pored individualnih i zajedničkih nastupa, u Mostar dovode i najaktualnija imena stand up scene iz regiona.

Kako interes za ovu komičarsku formu u Abraševiću kontinuirano raste, u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću koji podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva odlučili smo Mostarcima i Mostarkama uz pomoć domaćih stand up snaga putem ciklusa radionica otvoriti kutiju alata i vještina potrebnih da se i sami okušaju na sceni.

Voditelj radionice poznati je mostarski stand up komičar Omer Hodžić koji će zajedno s gostujućim kolegama sa scene mlade komičare voditi kroz cijeli proces pisanja šala, kao i sve tehnike komičarskog nastupa. Mladi komičari će po prolasku radioničarskog programa, dobiti priliku nastupati u Mostaru, ali i šire te postati dio domaće stand up porodice.

Prijave za učešće slati do 9. januara 2023. putem obrasca. Učešće je besplatno.


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više