PURE: Novi materijal Sanela Marića Mare

Mostarski kantautor Sanel Marić Mara dovršava rad na novom albumu koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Riječ je o akustičnom albumu pod nazivom ‘PURE’ (ČISTO) na kojem će se naći šest pjesama.

Uz Maru, na novom materijalu radio je Dario Lukić (klavir), dok produkciju potpisuje Đani Pervan, koji je producirao i Marin prijašnji album ‘Kovilje’.

‘Novi Album “PURE”(ČISTO) je kao što i samo ime kaže nešto izvorno, jednostavno i čisto, naravno na engleskom jeziku, a za one što idu na prvu nek dodaju samo malo putera i eto ga’, kazao je Mara.

Album će biti s nešto manje pjesama nego što je uobičajno, u njihovom izvornom ruhu, što neće umanjiti trajanje i kvalitet. Sve smo sveli na minimum kako bi se sačuvala osnova ili esencija onog što predstavljamo ja i Dario u našim novim pjesmama. Neke stvari su dobro stare i davno sam ih pisao, skoro pa i zaboravio. Ali moj drug mi to izgleda nije dao, pa će se tako pojaviti i pjesma “Boje jeseni”, koju sam počeo pisati mislim prije skoro dvadesetak godina, potom “Jutro” i druge nama drage, objasnio je Mara.

Za razliku od prijašnjih albuma Mara je ovaj put uradio i dvije pjesme na engleskom jeziku. Dario je svoju kreativnost i kvalitet u ovom albumu doveo do vrhunca te će većina pjesama biti u aranžmanu klavir i glas a neke i skroz nove, čak na engleskom jeziku.

Album “PURE” će raditi naš drug i producent Đani Pervan, koji će kao i do sad na svoj kreativno-inovativni način učiniti da ovo bude još jedno, naše zajedničko putovanje. Radujemo se i jedva čekamo, kazao je Mara. Iza Sanela Marića Mare su dosad četiri albuma: Kroz, Funkcija života u e – molu, Vasduh i Kovilje, kao i dosta singlova poput ‘Pismo nikome’, ‘I gdje da sada odem’, ‘Ruke’, te nekih starijih poput ‘S pričom u lišće i vjetar’, Planine Paname’… Svaki album je posebna priča ispričana na svoj način, takoreći konceptualan. Očekuje se da će i ‘PURE’ biti takav.

Novi album urađen je uz podršku BH Telecoma.