K19-OKC Abrašević: The Flamenco Thief 12. maja u Mostaru

Craig Sutton, poznat i kao “The Flamenco Thief” je engleski instrumentalist koji stapa “fingerstyle” tehnike na gitari sa perkusivnim načinom sviranja da bi stvorio klasični moderni zvuk Mediterana sa daškom južnoameričih prizvuka. Njegova muzika uključuje špansku akustičnu muziku, latino zvukove, rumbu i bossa novu, koje kombinira sa hip-hopom i elektronikom.

S karijerom koja se protegla preko 14 godina, 4 albuma i pozamašan broj turneja po Europi, Aziji i Južnoj Americi, uspostavio je prisutnost i zavrijedio je hvalu mnogih kao cijenjeni izvođač u neovisnoj muzičkoj sceni.

Danas, Flamenco Thief, odsjeda u Bristolu, Engleskoj, gdje prati fudbal, peče torte, i trči da se ne bi vidjele posljedice pečenja torti. Ovdje nastavlja razvijati svoju muziku s planovima da proširi svoje muzičke horizonte, uključi nove elemente i istraži prije neistražene i uzbudljive zvukove.

The Flamenco Thief će nastupiti u K19 – OKC Abrašević u petak, 12. maja 2023.

Ulaz na koncert je besplatan

Koncert je podržan kroz projekt “Mostar – Prostori koji pokreću” koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva

(K19 – OKC Abrašević)


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).