The Flamenco Thief: Muzičke torte Craiga Suttona

Craig Sutton, poznat i kao The Flamenco Thief, engleski je instrumentalist koji stapa fingerstyle tehnike na gitari sa perkusivnim načinom sviranja da bi stvorio klasični moderni zvuk Mediterana sa daškom južnoameričkih prizvuka. Njegova muzika uključuje špansku akustičnu muziku, latino zvukove, rumbu i bossa novu, koje kombinira sa hip-hopom i elektronikom.

Iza sebe ima 14 godina karijere, 4 albuma i pozamašan broj turneja po Europi, Aziji i Južnoj Americi. Danas odsjeda u Bristolu, Engleskoj, gdje prati fudbal, peče torte, i trči da se ne bi vidjele posljedice pečenja torti.

The Flamenco Thief nastupio je u OKC Abrašević u petak, 12. maja, a tim povodom smo ‘lopovu’ ukrali par minuta za razgovor o slojevima muzike, torti i gradova.

Koncert je podržan kroz projekt “Mostar – Prostori koji pokreću” koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva

Pripremio Nikola Bačić
Tonska realizacija: Boris Filipić

Muzika:
The Flamenco Thief – Mad Cow Stomp

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).