174: Crustalno Jasno + Tarantula Comic Store + Onomatobleja 142

174. izdanje programa Drugo ime za slobodu:

Crustalno Jasno mostarski je entuzijastični crust punk duo punk basa i profesorskog bubnja, koji je u posljednje vrijeme dosta aktivan. Nije puno prošlo od izdanja njihove kazete Sindrom Ivice Kičmanovića, a prošle godine su objavili i single Frustracija. Za vrijeme korona zaraze dosta su vremena proveli u studiju što će uskoro rezulitirati i novim albumom, a do tada možemo uživati u čak dva nova spota koji su ugledali svjetlo dana ovih dana. Tim povodom razgovarali smo s Lukom Marijanović jednim članom banda Crustalno Jasno dok nam je drugi ipak bio u mislima, te smo ga tako lijepo i pozdravili.

Striparnica Tarantula već je par godina u Mostaru mjesto na kojem možete ispuniti svoje strip želje. Osim osnovne ponude roto romana, te stripova sa superjunacima na kojima smo odrasli, u Tarantuli je prisutan veliki broj stripova koji vas doista mogu podučiti tome što je zaprava ta, kako se često kaže – deveta umjetnost. Naime, uz navedena izdanja, strip-knjižara nudi i osnovnu literaturu grafičkog romana, koji je upravo zaslužan za ponovni boom stripa u svijetu posljednjih par decenija, u njoj možete pronaći sve autore koji su za to zaslužni kao i one koji su sada prisutni. Voditelji striparnice su i suosnivači sad već tradicionalnog mostarskog strip vikenda, a ta veza pojačava temelje razvoja stripa u Mostaru i regiji. O svemu ovome razgovarali smo s vlasnikom Tarantule – Goranom Vukojom.

Onomatobleja #142 donosi teološku besjedu sa uvodničarem Nikolom R. i novinarem Ivorom Terencem, Zdena Pičeta je u ulozi di džeja, a Omer Hodžić sa svojom rubrikom je odmah poslije glazbene pauze, netom prije odjave.

Poslušaj: