Balkan eksces: KRV i Crustalno Jasno u OKC Abrašević

Nakon Zagušljivog dima i pauze od dva mjeseca Balkan Eksces opet napada. Ovog puta dosta mračnije i opasnije – u goste nam 29. aprila dolazi kultno ime bosansko-hercegovačke metal scene – sarajevska KRV, a uz njih nastupa domaća punk snaga Crustalno Jasno.

KRV je black metal petorka iz Sarajeva. Sa radom su započeli 2003. godine kao trojka i to je potrajalo sve do 2010. U tom periodu su objavili dva EP albuma, jedan split album sa španjolskim blekerima Foscor te tri dugometražna albuma. Tekstovi su uglavnom usmjereni na kritiku političke svite i sistema, otvoreno protiv nacionalizma! Nakon jedanaest godina duge pauze 2021. godine se vraćaju na scenu albumom ‘Grob i tama’. Ubrzo nakon toga objavljuju i EP ‘Jama’, a u međuvremenu su su malo proširili i osvježili postavu i sada zvuče opasnije nego ikad!

Bandcamp / Facebook

CRUSTALNO JASNO – Nema potrebe pisati previše o mostarskim crustavcima s obzirom da su često na bini OKC Abraševića, ali možemo ponoviti par stvari. Još uvijek su drum & bass duo, na bass gitari su nove žice, još uvijek su sretno ljuti, a krajem ove godine slave deceniju rada uz koju najavljuju i snimanje novog albuma ‘Hračak nade’. Dio novog materijala ćemo čuti i na ovom koncertu.

Bandcamp / Facebook

OKC Abrašević, 29. aprila, 21:00 h

Ulaz slobodan


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).