214: Волонтерски Центар Скопје, Goran Galabov + Onomatobleja 182

🎙 U 214. izdanju programa Drugo ime za slobodu donosimo:

▶ Projekt Reinventing Community Radio in the Smartphone Era vođen je željom za afirmacijom radija i poticanjem gradnje radijskih zajednica, kako među mladima, tako i unutar nevladinih organizacija diljem Europe. Podržan programom Erasmus+ projekat okuplja pet partnera: Uz AbrašRadio iz Mostara, tu su još i Carpe Diem iz Karlovca, nositelj projekta Stampmedia iz Antwerpena u Belgiji, Aarhus Global Media iz Danske i Centar za volonterstvo iz Skopja.

Ovoga puta idemo u Skopje. Tamošnji volonterski centar djeluje već 15 godina i kroz njegove programe do sada je prošlo preko 8000 ljudi. O prilikama koje pruža volonterski rad, europskim programima, mobilnosti u doba pandemije i medijskim afinitetima organizacije za AbrašRadio govori projektni koordinator Volonterskog centra Skopje Goran Galabov.

ONOMATOBLEJA 182: Stotinuosamdeset i drugo izdanje Onomatobleje donosi zanimljive i nadasve neophodne informacije za vaše živote. U Čitlučkom hotelu Brotnjo došlo je do atentata na mostarsku vijećnic Bošku Ćavar, dok se u Beogradu diler zeljaste materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu dobrovoljno podao na zadnjem sjedištu policijskog auta i time osramotio struku i obitelj. Kroz emisiju će vas voditi Nikola R., Ivor T. i Omer H., a disko-džokej Zdena P. vrti splitski Stivide.

🎧 Muzika:
🎹 A Place to Bury Strangers – I’m Hurt
🎹 Cloakroom – A Force at Play
🎹 Beirut – Autumn Tall Tales
🎹 Woven Hand – Duat Ha
🎹 Stividen – Stipe, Stipe

👂 Poslušaj: