Međunarodna osnovna škola organizovala humanitarni bazar za unesrećene u poplavama

Međunarodna osnovna škola Mostar u okviru dana kruha, organizovala je humanitarni bazar, a sva prikupljena sredstva od prodanih kolača i rukotvorina usmjerena su za osobe koje su pogodile nedavne poplave u našoj zemlji.

Osim njih, ovoj humanitarnoj gesti odazvali su se iz Ustanove “Dječji vrtići” Mostar, te Gimnazije Mostar.

Na bazaru, koji je održan na Španskom trgu, posjetioci su po simboličnim cijenama mogli kupiti ili donirati za dječije rukotvorine, slike ili kolače – zajednički doprinos učenika, roditelja i nastavnika Međunarodne osnovne škole.

Prema riječima direktorice Međunarodne Osnovne škole Mostar Aide Ćosić, dosadašnja praksa je bila da se prinosi pakuju i poklanjaju djeci u potrebi ili nose starim i iznemoglim osobama, a ove godine pomoć je usmjerena osobama koje su pogodile nedavne poplave u našoj zemlji.

“Krajnji cilj nam je pronaći porodicu pogođenu prirodnim nepogodama, poplavom u Jablanici ili Fojnici, a do koje nisu došla velika sredstva za koja čujemo putem medija da se doniraju. Tako da se nadamo da će naš, koliko god doprinos bio, nekome ipak dobro doći”, istakla je direktorica Ćosić.

Tradicionalno, ustanova “Dječji vrtići” Mostar uz Dane kruha prikuplja sredstva koja prosljeđuju potrebnima.

Ove godine je od javne prodaje peciva i kolača prikupljeno 8.658 KM, a sredstva su namijenjena vrtićima u Jablanici i Kiseljaku, mjesta koja su nedavno pogodile poplave.

Humanitarnoj akciji za stradale u poplavama u Jablanici pridružila se i Gimnazija Mostar čiji učenici su danas također, po simboličnim cijenama prodavali kolače i druga peciva.

(AbrašRadio)