Romana Slačala (Artan Lili): U Mostaru se osećamo kao domaći

Artan Lili u Abraševiću / Monika Bazina

Noise pop grupa iz Beograda Artan Lili vratila se u Mostar, 22. oktobra u OKC Abrašević. Posljednji put su kod nas bili 2018. godine kada su zatvorili koncertnu sezonu Mostarske rock škole (MoRS). Ovog puta su nas posjetili u sklopu turneje kojom obilježavaju prvih deset godina postojanja.

Bend je nastao 2013. godine i djeluje u sastavu Bojan Slačala (vokal, bas), Romana Slačala (vokal), Marko Ajković (bubanj) i Ivan Skopulovič (gitara). Iza sebe imaju tri albuma: Artan Lili (2015), New Deal (2018) i III (2019).

Povodom koncerta koji se u OKC Abrašević održao u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću, sa Romanom Slačalom razgovarali smo o vraćanju u Mostar, novoj srpskoj sceni, saradnji s Canetom i Juiceom i još po nečemu.

Pripremio Nikola Rončević

Muzika:
ArtanLili & Juice – Geler

Poslušaj:Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).