Hercegovina Online #57: Tjednik sedmičnik + Week Story: Raspašoj oko uspostave vlasti u HNK

U 57. izdanju magazina Hercegovina Online:TJEDNIK SEDMIČNIK: Hercegovina je bila u fokusu javnosti zbog prekograničnog kriminala koji je otkriven u Širokom Brijegu, gdje je greškom stigao kokain u bananama vrijedan preko 20 miliona KM. Zaposlenici sednjoškolskog obrazovanja u HNK potpisali kolektivni ugovor za veće plaće. Izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru koja je već trebala biti u zamahu je prolongirana. Obilježena treća godišnjica smrti mirovnog aktiviste i borca za ljudska prava Gorana Bubala. Po prvi put u Mostaru se pokreće Street Art Mini akademija za mlade umjetnike.

Za Tjednik sedmičnik govore predsjednica Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja HNK Edina Čomić, direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra u Mostaru Edin Prašo, direktorica Agencije za lokalnu demokratiju u Mostaru Dženana Dedić, predsjednica Udruženja Mreža za izgradnju mira Maida Zagorac najglašava, direktor OKC Abrašević Husein Oručević, voditeljica programa Street Art mini akademije Marina Đapić.

WEEK STORY: Priča sedmice je ovog puta političkog karaktera zbog raspašoja na političkoj sceni u Hercegovini i otežane mogućnosti da se nakon osam godina formira nova Vlada HNK. Naši gosti sulider SDP-a u HNK Ismet Lulić, potpredsjednik SDA u HNK Džafer Alić, lider kantonalnog HDZ-a Stjepan Bošković.

Pripremila: Gordana Šimović
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
LA Priest – Neon
Avalon Emerson – Karaoke Song

Poslušaj: