Hercegovina Online #59: Tjednik sedmičnik + Week Story: Mostar grad obnovljivih izvora energije?

U 59. izdanju magazina Hercegovina Online donosimo:


TJEDNIK SEDMIČNIK: Međugorje ove nedjelje ugostilo preko 50 000 hodočasnika iz 25 zemalja svijeta. Trideset obitelji raseljenih osoba i povratnika dobilo je nove stanove u Čapljini. Mostarski studenti rade na novom bolidu i spremaju se za međunarodna takmičenja. U Mostaru obilježen Dan Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini. Mostarce rasute širom svijeta okupila 60. godišnjica polaganja mature u čuvenoj Gimnaziji Mostar.

Za Tjednik sedmičnik govore: predsjednik Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba u Međugorju Davor Ljubić, Sanela Brajković, ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Nerin Dizdar, gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić ističe, voditelj projekta Formula Student Ivan Šunjić i član tima Marijan Landeka, predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini Mladen Bevanda, bivša prvakinja Jugoslavije u plivanja Jožica Škorija, Roko Markovina.

WEEK STORY: Mostar pretendira postati zeleni grad kroz obnovljive izvore energije koji bi mogli postati zaštitni znak najvećeg grada na Neretvi. Ovo je između ostalog kazano u Gradskoj vijećnici Mostara gdje su vlasnici stambenih objekata koji su nakon rangiranja pristiglih prijava odabrani za tehničku i financijsku podršku za ugradnju solarnih sistema za osobne potrebe, u srijedu potpisali prednacrte ugovora s Gradom Mostarom. Gosti: voditelj projekta Darko Knezović, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predstavnik UNDP-a Fejsal Ćorović

Pripremila: Gordana Šimović
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
Kesha – Living in My Head
Yazmin Lacey – Tomorrow’s Child

Poslušaj: