Hercegovina Online #58: Tjednik sedmičnik + Week Story: Trnjak fest u Ljubuškom

U 58. izdanju Hercegovine Online donosimo:


TJEDNIK SEDMIČNIK: Formiranje vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu još uvijek je top tema i nema nikakvih naznaka za skoro rješavanje, lideri stranaka najavljuju preuzimanje stvari u svoje ruke. Nakon pucnjave u osnovnoj školi u Lukavcu u kojoj je učenik ranio nastavnika podiže se nivo sigurnosti. Federalno ministarstvo donijelo niz mjera prevencije te je najavilo hvatanje u koštac sa nasiljem. U Mostaru zasjedalo Predsjedništvo HNS i HDZ-a, a glavna tema je bila funkcioniranje vlasti na državnom nivou. U Mostaru održan sajam boračkih zadruga. Gorske službe spašavanja iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore održale vježbe u Mostaru i pokazale snagu zajedništva.

Za Tjednik sedmičnik govore: lider HDZ-a Dragan Čović, federalna ministrica obrazovanja i znanosti Jasna Duraković, ministar obrazovanja Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović, ministrica obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hoto-Muminović, federalni ministar za pitanje boraca Nedžad Lokmić, Antonio Šain iz braniteljske zadruge ‘Hercegovačka izba’, general bojnik Marko Stojčić, šef Civilne zaštite HNK Eugen Ćubela, direktor agencije za razvoj sjevera Crne Gore Veselin Šturanović, Mihovil Čuljak iz Hercegovačke gorske službe spašavanja

WEEK STORY: Priča sedmice posvećena je hercegovačkim vinima koja zauzimaju značajno mjesto na vinskim mapama, ali i među turističkim ponudama naše zemlje. Bili smo na Trnjak festivalu vina u Ljubuškom koji je okupio vinare i vinogradare iz zemlje, regije ali i evropskih zemalja. Gosti: predsjednik udruge vinara i vinogradara Ljubuški Zdenko Milas, glavni enolog Vinarije Čitluk Tihomir Prusina, direktorica turističke zajednice Ljubuški Veronika Pinjuh.

Pripremila: Gordana Šimović
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
Westerman – Idol; RE-run
The Lemon Twigs – Ghost Run Free

Poslušaj: