Hercegovina Online #55: Tjednik sedmičnik + Week Story: Avanturistički turizam u Mostaru i Bosni i Hercegovini

U 55. izdanju magazina Hercegovina Online poslušajte:


TJEDNIK SEDMIČNIK: Formiranje Vlade HNK nakon višemjesečnih pregovora u kafanskim krugovima preselilo u službene prostorije, ali nakon najavljene odluke, prolongirano za naredni petak. U Mostaru obilježena 25. godišnjica Mirovnog sporazuma na Veliki petak u Sjevernoj Irskoj. Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH u Mostaru raspravljalo o nacionalnoj strukturi kadrova. Aerodrom Mostar ušao u pregovore sa tri niskotarifne kompanije te najavio nove letove. Međunarodni festival komedije ‘Mostarska liska’ u petak završen dodjelom nagrada.

Za AbrašRadio govore: Lider KO HDZ u HNK Stjepan Bošković, zastupnik SDP-a u Skupštini HNK Arman Zalihić, lider KO SDA u HNK Edin Mušić, britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Julian Reilly, predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija, direktor mostarskog aerodroma Marko Đuzel, redateljica Tanja Miletić-Oručević.

WEEK STORY: U priči sedmice govorimo o turističkim potencijalima Mostara i Hercegovine i sve većem interesu stranih turista za avanturistički turizam u prirodnom okruženje naše zemlje. Naši gosti su inicijator osnivanja parka Fortica i predsjednik Udruženja brdskih biciklista MTBA Đani Rahimić i avanturistička voditeljica Julijana Mencin.

Pripremila: Gordana Šimović
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
Beach House – American Daughter
Durand Jones – See It Through (Interlude)

Poslušaj: