Počinju radne diskusije građana o mladima, kulturi i urbanizmu

U ponedjeljak, 19.07. u 18h, u OKC Abrašević, održat će se prva od planirane tri radne diskusije građana vezane za konkretne problema građana i mladih u Gradu Mostaru.

Ima li Grad Mostar Strategiju za mlade, kako se poštuje Federalni zakon o mladima, te koja je uloga Komisije za mlade pri gradskom vijeću?

Na diskusiji, građani će moći dobiti odgovor na sva ova pitanje, te će zajednički učestvovati u izradi zagovaračke inicijative, koja će imati za cilj da utiče na rješavanje problema mladih.

Sa organizacijama i pojedincima koji se bave mladima i ovim pitanjima želimo razmijeniti iskustva, ideje te informacije o onome što se trenutno radi, kako bi se osnažio potencijal za rješavanje brojnih problema koji građani u Mostaru imaju.

Nakon završetka ove diskusije, želimo zajednički identificirati neki problem koji utiče na mlade, te poslati zahtjev ili upit nadležnom odjelu i Gradskim vijećnicima, kao bi uticali na što brže rješavanja identificiranog problema.

Naredne diskusije održat će se u ponedjeljak, 26.07. s početkom u 18h, na temu stanja kulture u Gradu Mostaru, te na temu informiranosti građana o događanjima u oblasti urbanizma i građenja.

Svi zainteresirani za učešće u diskusijama, mogu se prijaviti na mail info@okcabrasevic.org

Ove aktivnosti održavaju se u sklopu projekta Local accountability in action: Citizens forums and street art in Mostar, podržanog od strane USAID-a, BHRI-a i IOM-a