Hercegovina Online #25: Sedmični pregled zbivanja u Hercegovini + Week Story: Pojava stjenica na području Hercegovine

25. izdanje magazina Hercegovina Online donosi:

TJEDNIK SEDMIČNIK: I dalje su najaktuelnije vijesti vezane za Opšte izbore u Bosni i Hercegovini, posebno smo se osvrnuli na to kako će izgledati vlast u Hercegovačko–neretvanskom kantonu. U Mostaru je održana sjednica Predsjedništva HDZ gdje su analizirani preliminarni rezultati Opštih izbora u BiH, te razgovarano o procesu uspostave vlasti. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu u prošloj godini je od karcinoma dojke oboljelo 55 žena i jedan muškarac, a umrlo 39 osoba, podaci su kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo. Govorimo i o izglednom poskupljenju električne energije koje je najavio predsjednik Bosanskohercegovačkog komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme Edhem Bičakčić te o tome kako je Mostar dobio nagradu najbolji vinski grad.

Za Tjednik sedmičnik govore: Predsjednik Kantonalnog odbora HDZ BiH HNK Stjepan Bošković, aktuelni predsjedavajući Skupštine HNK Šerif Špago iz SDA, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH HNK Ismet Lulić, predsjednik HDZ BIH Dragan Čović, predsjednica Udruženja “Novi pogled” Maja Memić i predsjednik Bosanskohercegovačkog komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme Edhem Bičakčić.

WEEK STORY: U ovosedmičnom storyju ugostili smo Božicu Bošnjak, stručnjakinju iz Društva za sanitarno ekološku zaštitu Mostar. Poseban osvrt dali smo na pojavu stjenica na području Hercegovine. Povećanjem broja turista pojavile su se i stjenice. Ovaj insekt može napraviti noćnu moru od života ljudi ake se uvuče u kuću.

Pripremio: Neđad Husković
Urednik: Husein Oručević
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
Charlotte Dos Santos – Ghost In The Shell
The 1975 – Oh Caroline

Poslušaj:

Hercegovina Online