Prostori koji pokreću: Pričaonica ‘Treba li tebi javni prostor?’ (Kosača, 21/4/22)

Prostori koji pokreću

Prošli četvrtak u HDHS Kosača održana je prva u nizu javnih pričaonica u sklopu projekta ‘Prostori koji pokreću’ na temu javnih prostora u Mostaru. Na događaju u organizaciji LDA Mostar okupljenim građanima obratili su se: Esma Šantić iz Udruženja FORA, Oliver Arapović iz Ekološke udruge Majski cvijet, Marin Bago ispred Udruženja Futura i Bojan Spasojević, dendrolog i viši stručni saradnik za zelene površine Grada Mostara.

‘Prostore koji pokreću’ u partnerstvu provode LDA Mostar, Udruženje Nešto više i OKC Abrašević. Projekt su podržali Ambasada UK i češka organizacija People in Need.

Za AbrašRadio govore koordinatorica projekta Maja Vejzović iz Agencije za lokalnu demokratiju Mostar, Bojan Spasojević, viši stručni saradnik za zelene površine Grada Mostara i dendrolog, te Oliver Arapović iz Ekološke udruge Majski cvijet.

Prilog pripremio Igor Pintarić

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).