Unseen Film Festival u Abraševiću: Razgovor s Karlom Crnčević

Unseen Film Festival je mini filmski festival iz Cavtata nastao u organizaciji Centra za dramsku umjetnost iz Zagreba koji slijedi kritički pristup u odnosu na postojeće prakse, decentralizaciju djelovanja, interdisciplinarnu intersektorsku i međunarodnu suradnju te poticanje stvaralaštva mladih autora.

Njegovo šesto izdanje je putujuće pa je tako nakon Dubrovnika i Splita, filmski program 31. 8. došao i u Mostar. Program ovogodišnjeg festivala je selekcija filmova iz Latinske Amerike, a tema na koju se fokusira su politike i reprezentacije tijela.

Povodom održanog Unseena u Abraševiću sa jednom od osnivačica i organizatorica festivala Karlom Crnčević razgovarali smo o ovogodišnjem programu, temama koje se provlače kroz filmove i važnosti DIY nezavisne filmske produkcije.

🎙 Pripremio Nikola Rončević

🎧 Muzika:
🎹 UNKLE – The Way Back Home

👂 Poslušaj: 👇


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).