Zagušljivi dim 18. februara u Abraševiću

Balkan Eksces opet napada, ali ovog puta ludim gljivama!

Međimurje se pokazalo kao savršeno tlo za razvoj psihodelične muzike, a jedan od najistaknutijih predstavnika te scene nam dolazi u goste ove subote – Zagušljivi Dim!

Zagušljivi Dim stiže iz srca Međimurja, iz Čakovca. Ova trojka svira mantrični, psihodelični rock, a inspiraciju za svoja muzička putovanja crpe iz svjetova koji nas okružuju, ali i onih koji su u nama. Nedostatak vokala u njihovom slučaju je prednost te cijelom iskustvu slušanja daje neku dodatnu dimenziju.

Iza sebe imaju dva albuma, ‘Kranjecovi krugovi pakla’ i ‘Dolina kralja Viktora’, ali i suradnju sa pjesnikinjom Tinom Čatlaić koja je rezultirala albumom ‘Plava Lilly’. Potpisuju i ambijentalnu muziku za kazališnu predstavu ‘Kralj Lear’ kazališne skupine Dada iz Čakovca.

Članovi benda iza i pored sebe imaju dosta projekata i bendova kao npr. Daliborovo Granje ili Mokre Gljive koje smo prije par godina imali priliku slušati u dvorištu Abraševića.

Sve od iznad spomenutog nam obećava jedinstveno mantrično-muzičko iskustvo i odlično, drugačije subotnje veče u Mostaru.

Bandcamp / Facebook / Instagram