Hercegovina Online #09: Pregled sedmičnih zbivanja u Hercegovini + Week Story: Lorens Listo, Klub skakača u vodu ‘Mostari’

U 9. izdanju emisije Hercegovina Online donosimo:

Devastacija Partizanskog spomen-groblja u Mostaru / Foto: Gordana Šimović

Tjednik sedmičnik: Govorit ćemo o nepamćenoj devastaciji Partizanskog spomen-groblja u Mostaru koja je digla širu javnost na noge; usvajanju novih zakona u Skupštini HNK kojim će ovaj kanton jedini u državi imati komesara policije i njegovog zamjenika, čime se nametnulo pitanje upliva politike i u rad policije; dramatičnoj evakuaciji zgrade Vlade HNK u Mostaru zbog dojave o lažnoj bombi; protestima članova udruženja građana Jer nas se tiče, kojima su obilježili tri godine borbe za izmještanje deponije Uborak; novim planovima FK Velež, o kojima govori novoizabrani šef stručnog štaba.

Za AbrašRadio govore: Sead Đulić, predsjednik SABNOR BiH, Slađan Bevanda, ministar MUP-a HNK, Ismet Lulić, predjednik SDP-a HNK, Pero Pavlović, glasnogovornik Vlade HNK, Omer Hujdur, UG Jer nas se tiče, Amar Osim, šef stručnog štaba FK Velež.

Week Story: Mostar je dobio novu skakaonicu na pećini Duradžik za odgajanje novih šampiona u skokovima sa Starog mosta. Svečano otvaranje okupilo je mostarske skakače i ljubitelje vratolomnih skokova te svjetski poznata imena, među kojima je bio poznati skakač Red Bulla, Orlando Duque iz Kolumbije. Novoizgrađenu skakaonicu uz bogat program simboličnim presijecanjem vrpce otvorio je rekorder u pobjedi skokova sa Starog mosta i predsjednik Kluba skakača u vodu “Mostari” Lorens Listo koji je i inicijator ovog projekta. Poslušajte što nam je kazao.

Pripremila Gordana Šimović
Urednik emisije Husein Oručević
Tonska realizacija Ahmed Voloder

Muzika:
Andrew Bird – Make a Picture
Latto – Big Energy

Poslušaj: