Hercegovina Online #15: Sedmični pregled dešavanja u Hercegovini + Week Story: 456. tradicionalni skokovi sa Starog mosta

U 15. izdanju magazina Hercegovina Online poslušajte:

TJEDNIK SEDMIČNIK: Donosimo najaktualnije teme zadnjih sedam dana u Hercegovni, među kojima su tehničke izmjene izbornog zakona koje je nametnuo visoki predstavnik u BiH i obilježavanje Dana ustanka naroda BiH protiv okupatora koji su antifašisti obilježili u Mostaru. Govorit ćemo i požarima od kojih je Hercegovinu nakon više od 10 dana spasila kiša, kao i o rekordnim temperaturama zraka koje su mjerenjem ispod Starog mosta u Mostaru živu digle na 50 celzijusa, ali i o festivalu međunarodne zajednice i Grada Mostara po nazivom Open City Mostar.

Za AbrašRadio govore Dragan Čović, lider HDZ BiH i HNS, Miralem Džajić, potpredsjednik SABNOR-a Mostar, Mirad Ćupina, potpredsjednica UABNOR-a Stolac, šef civilne zaštite ZHK Drago Martinović, Šef delegacije EU u BiH Johann Sattler, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, projekt menadžer festivala Open City Mostar Orhan Maslo.

WEEK STORY: Ovog vikenda je Mostar u fokusu šire javnosti zbog 456. tradicionalnih visinskih skokova sa Starog mosta koji svake godine uživo i putem medija prati milionski auditorij.  Govore Lorens Listo, predsjednik kluba skakača u vodu Mostar, predsjedavajuća stručnog žirija Alica Jakirović, glasnogovornik Kluba skakača u vodu Mostari Saša Oručević, višestruki šampion u skokovima na noge Ermin Zukanović.

Pripremila Gordana Šimović
Urednik: Husein Oručević
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

🎧 Muzika:
🎹 Beyoncé – Alien Superstar (Explicit)
🎹 Melody’s Echo Chamber – Personal Message

Poslušaj: