Hercegovina Online #33: Sedmični pregled zbivanja u Hercegovini + Week Story: Gradski vijećnik Grada Mostara Marko Novak (HDZ BiH)

U 33. izdanju magazina Hercegovina Online poslušajte:

TJEDNIK SEDMIČNIK: Nakon više od godinu dana od kako je udruženje “Jer nas se tiče” pokrenulo tužbu protiv plana prilagodbe i izdate okolinske dozvole za daljnji rad nelegalne deponije Uborak, Kantonalni sud u Sarajevu je donio presudu u korist Udruženja. Udruženje građana za zaštitu kvalitete življenja Futura iz Mostara saopštila je u petak na vanrednoj press-konferenciji da je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnijela krivičnu prijavu protiv nekoliko najviše rangiranih zvaničnika Vlade i Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) zbog navodne korupcije u zdravstvu. Najavljen masovni protest zdravstvenih radnika iz Hercegovacko neretvanskog kantona (HNK) ispred zgrade Vlade HNK. Na centralnoj svečanosti obilježavanja Dana nauke u Federaciji BiH, održanoj u ponedjeljak u Mostaru, proglašeni su laureati federalnih nagrada za nauku u 2022. Održana je i konferencija o rodno zasnovanom nasilju u Mostaru.

Za Tjednik sedmičnik govore:
Predstavnica Udruženja “Jer nas se tiče” Aiša Mujala, predsjednik Future, Marin Bago, predsjednik nezavisnog sindikata SKB Mostar Ivica Anić, pomoćnik ministra za nauku i tehnologije Federacije BiH Jasmin Branković, pomoćnica ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite u HNK Alma Kozo.

WEEK STORY: Za ovu sedmicu smo ugostili vijećnika u Gradskom viječu Grada Mostara iz reda HDZ BIH Marka Novaka.

Pripremio: Neđad Husković
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
Mr Twin Sister – Me Contuviste
Phoenix – Tonight feat. Ezra Koenig

Poslušaj: