Hercegovina Online #37: Sedmični pregled zbivanja u Hercegovini + Week Story: Gost Ivan Zelenika, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara

37. izdanje magazina Hercegovina Online donosi:

TJEDNIK SEDMIČNIK: Ove sedmice je zasjedalo Gradsko vijeće Mostara, nainteresantnije bilo kada se raspravljalo o preduzeću MO Parking. Gradonačelnik građanima Mostara, braneći rad ovoga preduzeća, priredio je performans uz basnu.

Poziv za dodjelu grantova za zajedničke aktivnosti nevladinog sektora i lokalnih vlasti predstavljen je na konferenciji u hotelu Mostar. Grantovi za zajedničke aktivnosti, kojima je cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građana i potporu njihovim inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i gospodarskog života, dodjeljuju se u okviru trogodišnjeg projekta “Mostar – Prostori koji pokreću“.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić izjavio je da je Grad Mostar dobio okolinsku dozvolu za deponiju Uborak te da je slijedeći korak sanacija tog odlagališta komunalnog otpada.

Autoceste FBiH d.o.o. Mostar objavile su novi poziv za pretkvalifikaciju za izvođenje građevinskih radova na dionici autoceste Mostar sjever – Mostar jug.

Knjiga “Pisanje između redova”, autora Faruka Kajtaza, mostarskog novinara, urednika, kolumniste i političkog analitičara predstavljena je u Centru za kulturu u Mostaru.

Za Tjednik sedmičnik govore: gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik udruge Down Igor Ledić, Mia Drmać, autor Faruk Kajtaz.

WEEK STORY: U priči sedmice sedmice smo ugostili zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara Ivana Zeleniku (HDZ BiH).

Pripremio Neđad Husković
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
Billy Nomates – vertigo
Iggy Pop – Comments

Poslušaj: