Kanal 103 – Dani Stotrojke u Abraševiću: Gosti Joana Risteska i Todor Karakolev

Gosti našeg zimskog programa 20 godina OKC Abrašević 17. i 18. februara stigli su iz Skopja sa Kanala 103, nezavisne radijske kuće i centra svega alternativnog i progresivnog u Makedoniji.

Na Danima Stotrojke, uz zvuk nezavisne makedonske muzičke scene, film ‘Ako nikoj ne sviri’ Gjorgjija Janevskog, mostarskoj publici su se zvukom i razgovorom predstavili muzičari Joana Risteska i Todor Karakolev.

Nakon dvodnevnog druženja, preslušavanja muzičkih ostvarenja, izvrsnog živog nastupa naših gostiju, filma o kultnom bendu Bernay’s Propaganda, s Joanom i Todorom smo za naš radio posložili dojmove prvog posjeta Mostaru, te smo zabilježili priču o doista bujnoj makedonskoj alternativnoj muzičkoj sceni i, naravno, Kanalu 103 oko kojeg se ona upravo i formirala.

Pripremio: Nikola Rončević
Muzika: Todor Karakolev – Live in Abrašević
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Poslušaj:


REG.LAB je projekt usmjeren izgradnji kapaciteta i vještina umjetnika i kulturnih radnika za regionalno i međunarodno djelovanje. Proizlazi iz postojećih iskustava i suradnji te nastavlja razvijati regionalnu i europsku razmjenu, stvarajući dinamične programe umjetničke razmjene između kulturnih centara i proizvodeći znanja o novim participativnim modelima djelovanja temeljenima na dokazima. Projekt provodi konzorcij sastavljen od partnerskih organizacija iz šest zemalja Jugoistočne Europe – predvođen je Kooperativom – Regionalnom platformom za kulturu i projektnim partnerima: Anibar (Kosovo), Društvo Asociacija (Slovenija), NKSS from (Srbija), Jadro Association | Јадро Асоцијација | Jadro Asociacioni (Sjeverna Makedonija), Operacija grad (Hrvatska) i OKC Abrašević (Bosna i Hercegovina).