Kozari Bronx duo 30zona u Abraševiću (Open City Mostar)

30zona

Trap dvojac 30zona nastupio je 29. jula u dvorištu OKC Abrašević u sklopu Open City Mostar festivala. 30zonu čine Antonio Martinović-Shin i Petar Mateo Glavaš-Galaš. Shin i Galaš dolaze iz zagrebačkog kvarta poznatijeg kao Kozari Bronx, a zajedno nastupaju od 2018. U kratkom periodu snimili su tri albuma: 30 (2020.), 6(2021.) i 300 (2022.) čime su se istakli kao jedno od važnijih imena domaće rap/trap scene. Redatelj kriminalističke serije Južni Vetar, Miloš Avramović, javio se 30zoni nakon što je čuo pjesmu “Galaš” te je s dečkima dogovorio suradnju u obliku snimanja pjesme i spota za jedan od soundtrackova. Bila je to odlična platforma za ovaj zagrebački duo, te su prvi hrvatski izvođači koji su snimali za ovu seriju.

Povodom koncerta u Abraševiću, razgovarali smo sa Sinom i Galašom o njihovom radu, albumima, utjecaju kvarta na njihovu glazbu, prijateljstvu, budućim planovima.

Pripremio Nikola Rončević

Muzika:
30zona – Slavi se

Poslušaj:Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).