Protiv diktature nekad i sad: Razgovor sa Dejanom Ubovićem iz beogradskog KC GRAD II Reg.Lab II 20 godina OKC Abrašević

Zimski program obilježavanja 20 godina OKC Abrašević otvoren je 22. decembra 2023. gostovanjem beogradskog KC Grada u Mostaru.

Dio je to kulturne, programske razmjene u sklopu Reg.Lab projekta usmjerenog izgradnji kapaciteta i vještina umjetnika i kulturnih radnika za regionalno i međunarodno djelovanje.

Direktor KC Grada Dejan Ubović, bivši novinar, kulturni radnik i jedan od pokretača regionalne radijske mreže CrossRadio, došao je u pratnji mladih DJ-eva, okupljenih oko kolektiv All Stars. Gostovanje je donijelo razgovor Dejana Ubović, dok su poslije priče o nezavisnoj kulturi, medijskom uvezivanju regiona, te o nekadašnjoj i današnjoj borbi protiv diktature, nastupili DJ-jevi koji su raznim pravcima elektronske muzike latinske Amerike zagrijali decembarski Abraš.

Dejan je za naš radio govorio o dojmovima iz Abraševića, trenutnom stanju nezavisne kulturne scene u Beogradu, Srbiji i regiji, o budućnosti nezavisne kulture, a dotakli smo se i recentnih izbora kroz koje je pokušao dati sliku današnjice povlačeći paralele sa erom Miloševićevog režima.

Pripremio: Nikola Rončević
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
Arvo Party – Chevy Chase

Poslušaj: