Tomislav Đudarić Đutko i Plodovi zemlje: Maksimalno narodno veselje

Zagrebački agro-pop sastav Đutko i Plodovi zemlje odsvirali su u petak u dvorištu OKC Abrašević koncert za pamćenje.

Foto: Nikola Bačić

Tomislav Đudarić Đutko bivši je gitarist sastava Svemirko, a njegov novi projekt iza sebe već ima dva albuma „Slušaj mala“ i „Šišaj majstore“.

Zasićen trendovima i indie zvukom koji je u Zagrebu postao sterilni mainstream, Đutko okuplja Plodove zemlje u sastavu Laura Tandarić na bubnju, Irma Bulaja na violini, Borna Jambrošić na basu i Vlado Remeš na gitari i umjesto koncerata kreće svirati narodna veselja po zagrebačkim alternativnim klubovima.

Njihov je svaki nastup pomno isplaniran i bez iznimke publiku ostavlja u šoku, iznenadi je i zabavi, a uglavnom iznenade i sami sebe. Tako je bilo i u Mostaru – na Đutkovu stvar „Đutkovo kolo“ prvi put je nakon sigurno trideset godina u Abraševiću spontano otplesano i kolo. O ostalim zanimljivostima i bizarnostima s njihovog nastupa nećemo ni pisati, Đutko nam je obećao ponovno doći, pa ćete moći nadoknaditi propušteno, a do tada poslušajte šta je rekao za naš radio.

Pripremio: Nikola Bačić

Muzika:
Đutko i Plodovi zemlje – Nu mala, misec

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).