Otvaranje biblioteke OKC Abrašević i promocija knjige Bogdanović vokabular

Na Dan pobjede, 9. maja s početkom u 19:00 sati u sali OKC Abrašević održat će se promocija knjige ‘Bogdanović vokabular‘ autora i umjetničkog direktora centra Ronalda Panze.

Promocija-knjige-Bogdanovic-vokabular-Ronalda-Panze-2-1

Dvadesetu godišnjicu OKC Abrašević obilježava nizom događaja, koncerata i aktivnosti. Kroz proljetni rođendanski program mogli su se poslušati odlični koncerti Svetlane Spajić, Damira Avdića, Jelene Milušić i Merime Ključo te pogledati predstava ‘Grobnica za Borisa Davidoviča kako je danas zidamo‘ redatelja Zlatka Pakovića, a krajem aprila otvorena je biblioteka Abraševića.

Povodom promocije knjige, osvrnuli smo se s Ronaldom na značaj žive, fizičke biblioteke u digitalnom dobu te razgovarali o nastanku knjige ‘Bogdanović vokabular‘, govoreći o njenom kontekstu u današnjem promišljanju grada i arhitekture, te o relevantnosti misli i djela Bogdana Bogdanovića

Pripremio: Nikola Rončević

Muzika:
Talking Heads – The Book I Read

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).