Hercegovina Online #13: Pregled sedmičnih zbivanja u Hercegovini + Week Story: Konjičke banane Fatime Mehić

U 13. izdanju magazina Hercegovina Online poslušajte dešavanja u Hercegovini proteklih sedam dana

TJEDNIK SEDMIČNIK: Govorit ćemo o velikim požarima koji su zahvatili Hercegovinu, izmjeni kontroverznih naziva ulica u Mostaru nakon 27 godina, te neobičnoj pojavi napada vrane na građane u najvećem hercegovačkom gradu. Otkrivamo i zašto će u zapadnoj Hercegovini svako treće i sljedeće dijete u porodici dobivati naknadu od 500 KM do sedme godine života, ali i to kako i zašto je Mostarcima omogućen jednodnevni odlazak na more za 20 KM panoramskim autobusom.

Za Tjednik sedmičnik govore: Husein Hodžić, pomoćnik gradonačelnika u službi za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica, Mate Jurković, šef vatrogasne jedinice Čapljina, Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, Salem Marić, predsjedavajući Gradskog vijeća Mostara, Pavle Spasojević, biolog, Zdenko Ćosić, premijer Zapadnohercegovačkog kantona, Adin Bojčić, vlasnik Cabrio Busa.

WEEK STORY: Fatima Mehić iz Konjica nakon desetogodišnjeg truda oko sadnice banane konačno je dobila prve plodove egzotičnog voća u tom kraju. Poslušajte kako je uspjela i što joj je bila motivacija tokom čitave decenije truda oko banane koja je postala hit u BiH.

🎙 Pripremila Gordana Šimović
Urednik emisije Husein Oručević
Tonska realizacija Ahmed Voloder

🎧 Muzika:
🎹 The Weeknd – Save Your Tears.mp3
🎹 Olivia Rodrigo – good 4 u

👂 Poslušaj: 👇