Hercegovina Online #29: Sedmični pregled zbivanja u Hercegovini + Week Story: Vijećnik Gradskog vijeća Grada Mostara Stanko Ćosić

29. izdanje magazina Hercegovina Online donosi:

Vihovići / bljesak.info

TJEDNIK SEDMIČNIK: Održana konstituirajuća sjednica Skupštine Hercegovačko–neretvanskog kantona. Djelimično izabrano rukovodstvo Skupštine. Stranke kreću u pregovore oko toga ko će formirati vlast u kantonu. Institut za nestale osobe BiH u ponedjeljak ujutro počeo je pretraživanje jezera na rudniku Vihovići u Mostaru, pod sumnjom da se u njemu nalazi masovna grobnica poginulih u proteklom ratu u BiH. Zasjedala je i Vlada Hercegovačko–neretvanskog kantona, bilo je interesantnih odluka, a iz grada Mostara upozoravaju da je Dan državnosti BiH 25. novembra, neradni dan. Na kraju ćemo govoriti i o sportu, dosta turbulenta sedmica za Fudbalski klub Velež.

Za Tjednik sedmičnik govore: ispred SDA Šerif Špago, HDZ-a Tomislav Martinović te SDP-a Ismet Lulić, Direktor Instituta za nestale osobe BiH Mujo Hadžiomerović te predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Velež Almir Taso.

WEEK STORY: Za priču sedmice ugostili smo vijećnika u Gradskom vijeću Grada Mostara Stanka Ćosića.

Pripremio Neđad Husković
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
ZG – Roll Of Thunder
Royksopp – Me&Youphoria

Poslušaj: