Hercegovina Online #38: Sedmični pregled zbivanja u Hercegovini + Week Story: Zima na Blidinju

38. izdanje radijskog magazina Hercegovina Online:

TJEDNIK SEDMIČNIK:
– Dok je u fokusu formiranje vlasti na višim nivoima, u Hercegovačko-neretvanskom kantonu se pregovori vode iza zatvorenih vrata i još se ne zna tko će s kim, a izgledno je samo da će Vladu HNK po prvi put predvoditi žena.
– Predstavnici mostarske vlasti priredili su svečanost jer im je Japan donirao novi minibus vrijedan 160 hiljada KM.
– Stari Mostar u Mostaru i Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače osvjetljeni su u znak solidarnosti sa šest miliona ubijenih židova. Povodom Međunarodnog dana holokausta, koji se obilježava 27. januara, na Židovskom groblju upriličena komemoracija uz snažne poruke.
– Veleposlanstvo Italije u BiH u Mostaru organiziralo komemoraciju za trojicu novinara nacionalne talijanske televizije RAI koji su ubijeni prije 29 godine u Mostaru dok su izvještavali o ratu.
– Nakon brojnih problema s rekonstrukcijom terena na stadionu Rođeni u Mostaru konačno su završeni sanacijski radovi i FK Velež će novu sezonu igrati na svom terenu.

Za AbrašRadio govore lider HDZ BiH Dragan Čović, direktor Mostar Busa Damir Marić, tajnica Židovske općine Mostar Sara Romano, Veleposlanik Italije u BiH Marco Di Ruzza, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić, predsjednik uprave FK Velež Senad Kevelj.

WEEK STORY: Zimska sezona na Blidinju doživjela je procvat nakon što je prošlog vikenda pao dugo iščekivani snijeg koji je konačno omogućio otvaranje skijališta. To je odmah privuklo hiljade gostiju iz Hercegovine i Dalmacije, zbog čega su sve vikendice bukirane i doslovno se traži mjesto više. Naš sagovornik je direktor Ski staze na Blidinju Dalibor Marić.

Pripremila: Gordana Šimović
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
Sam Smith & Jessie Reyez – Perfect
Ava Max – One of Us

👂 Poslušaj: 👇