Hercegovina Online #12: Sedmični pregled zbivanja u Hercegovini + Week Story: Nataša Jekić, vijećnica Gradskog vijeća Mostara

U 12. izdanju emisije Hercegovina Online:

Protest na Španskom trgu 6. juli / Marin Bago

TJEDNIK SEDMIČNIK: Sedmicu su obilježili protesti širom Bosne i Hercegovine, pa tako i u Mostaru, organizovani prvenstveno zbog loše ekonomske situacije. Došlo je do rasipanja u koordinaciji srpskih udruženja u Mostaru. Istu je napustio SNSD na čijem čelu je Velibor Milivojević koji je u decembru 2020. sa tadašnje zajedničke srpske liste Ostajte ovdje izabran za vijećnika Gradskog vijeća Mostara. U Mostaru se radi na saobraćajnoj infrastrukturi, uskoro završetak radova na rotoru na Španskom trgu, a radovi nakon dugo vremena završeni na Aveniji. Potpisan sporazum o saradnji i o prekograničnom partnerstvu za bolji sistem upravljanja rizikom od katastrofa u prekograničnom području BiH-Crna Gora. Zrinjski je prvi od bh klubova koji je nastupio u ovogodišnjim europskim takmičenjima.

Za Tjednik sedmičnik govore aktivist Marin Bago i Sergej Jakirović, trener HŠK Zrinjski.

WEEK STORY: Gošća ovosedmičnog izdanja Week Storyja je vijećnica Gradskog vijeća Mostara Nataša Jekić (Koalicija za Mostar).

Pripremio Neđad Husković
Urednik emisije Husein Oručević
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
Jessica Darrow – Surface Pressure
Tom Grennan – Remind Me

Poslušaj: