Okupljanje mladih bendova u Abrašu: Mostarski Boyler i zagrebački Plazm i Prater

Mladi zagrebački bendovi Plazm i Prater, pojačani domaćim talentima, Boylerom iz Mostara pokazali su publici OKC Abrašević kako sviraju bendovi koji pripadaju takozvanoj Gen Z.

Grupe Plazm i Prater imali su priliku svirati po brojnim zagrebačkim klubovima i došli su do priličnog uspjeha, dok se talentirani Boyler tek predstavio publici.

Prater su petorac mladih izvođača koji uživaju u speed metalu, no dostavljaju ga na puno anti-melodičniji način u obliku death metala. Dolaze iz Zagreba te svoje pjesme pišu pretežno na hrvatskom standardnom jeziku. Osnovani su 2023., a pripremaju svoj prvi single i spot.

Plazm je novi autorski hard rock bend iz Zagreba. U bendu su Roko i Vladimir na gitari, Ante na basu i vokalima, te Tomas na bubnjevima. Žanrovski se ne bi definirali, no vole Pink Floyd.Po jedan član sva tri benda gostovao je na našem radiju, a razgovarali o turneji na kojoj se nalaze Plazm i Prater, o glazbenim ambicijama mladih bendova, o uzorima i mjestima na kojima su svirali i na kojima bi tek voljeli svirati.

Pripremio: Nikola Bačić
Tonska realizacija: Boris Filipić
Foto: Nikola Rončević

Muzika:
Jimmy Hendrix – All Along the Watchtower
Slow Cured – Umoran
Kaos – Nešto nešto
Cattle Decapitation – Terrasitic Adaptation

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).